KITKE JA RAVITSE
Nyt saavat rikkaruohot kyytiä ilman ylimääräisiä kyykkimisiä ja kasvit ravintoa onnnistuneiden satojen ja kukkivien silmänilojen tuotantoon.
Itse tehtyä fetaa tai feta-tyyppistä salaattijuustoa on helppo tehdä. Kokonaisvalmistusaika on muutamia päiviä, mutta maku korvaa kyllä vaivannäön!
Kirjoitus sisältää * -merkityn affiliatelinkin.
Aito feta valmistetaan yleensä lampaanmaidosta tai lampaan ja vuohenmaidon seoksesta, jossa vuohenmaitoa saa olla maksimissaan 30% joten lehmänmaidosta valmistettuna tätä juustoa pitäisi kutsua fetatyyppikseksi juustoksi tai kuten kaupoissa myytäviä vastaavia juustoja kutsutaan, salaattijuustoksi.
3 l täysmaitoa (tai vuohenmaitoa tai vuohenmaito-lampaanmaitoseosta)
3 rkl kermaviiliä (ei kevytvalmistetta)
2 tl juustonjuoksutinta
merisuolaa ja vettä
1) Lämmitä
maito 36 asteeseen (tarvitset lämpömittarin!) nosta maito lämmöltä ja lisää kermaviili. Sekoita kermaviili
kunnolla maidon joukkoon, mutta varmista, ettei maidon lämpö laske liikaa.
2) Lisää juoksutin ja sekoita kunnolla. Jätä maito hyytymään huoneenlämpöön liinalla peitettynä. Maito hyytyy n. 30 minuutissa.
3) Tee veitsellä shakkiruutuviiltoja hyytyneeseen maitoon ja anna maidon seistä vievä 30 minuuttia kannen alla.
1 l vettä
0,5 dl merisuolaa
Lämmitä vesi ja lisää suola. Anna suolan sulaa veteen. Kaada suolaliemi tiivikantiseen lasipurkkiin ja laita feta jäähtyneeseen liemeen. Jos juusto tuntuu kovin suolaiselta käytössä, voit liottaa sitä vedessä tai maidossa ennen käyttöä.
Lämpimin terveisin ♥
Jovelan Johanna
Haluatko kommentoida? Lähetä meille viestiä instan kautta ♥
Nyt saavat rikkaruohot kyytiä ilman ylimääräisiä kyykkimisiä ja kasvit ravintoa onnnistuneiden satojen ja kukkivien silmänilojen tuotantoon.
Kevät etenee ja pian koko maailma on taas niin ihanan vihreänä. Mikä olisikaan parempi raaka-aine esille nostettavaksi, kuin toukokuussa sesongin aloittava, metsän vihreäksi kullaksikin kutsuttu kuusenkerkkä?
Johan on ilmoja pidellyt! Kevääksi muuttunut puolen vuoden talvi teki loikan taaksepäin ja saimme kokea viikon sisällä sekä uuden hangen että käen kukunnan, joista ensimmäisen vierailu kesti onneksi vain vuorokauden. Sellaista se on tänä vuonna ollut, sahaavaa säätä ees ja taas, mutta nyt kevät on ottanut vallan, vaikka uutiset maalailevat vielä...
Toivejulkaisu! Ihanista ihaninta, kirjassamme Vanhassa talossa - Kohti omavaraisempaa elämää, ja sitä ennen, kauan sitten vanhassa blogissamme ollutta palashampoon ohjetta on kyselty useasti, joten julkaisen sen nyt uudelleen myös täällä omavarainen.fi:ssä.
Kiinnostuin maultaan samettisen pähkinäiseksi, mutta samalla hieman kirpeäksi kuvaillusta merikaalista muutaman lukijamme vinkkaamana niin paljon, että päätin hankkia sitä myös omaan puutarhaamme. Toisten mielestä kasvi on helppo kasvatettava, joidenkin mielestä se vaatii hieman sirkustemppuja. Tutkailkaamme siis hieman tätä saariston omaa herkkua...
Upeita leikkokukkaseoksia, erilaisia auringonkukkia, meheviä vihenneksia, luomuyrttejä, hurmaavia koristeheiniä, maukkaita tomaatteja, helppoja huonekasveja, eksotiikkaa lautaselle ja siemensekoituksia pörriäisten iloksi - tätä kaikkea tarjoilee Buzzyn siemensarjat, joihin tämä julkaisu perehtyy ajatuksella.