Airfryer pähkinänkuoressa
Airfryer on ruoan rasvaa vähentävä ilmauuni, jossa ilma kiertää 360 astetta kypsennettävän ruoan ympärillä. Meillä airfryerin hankinta johtui siitä, että pieni sähköuunimme ei enää toiminut kunnolla ja kun kokkailemme pääsääntöisesti puuhellalla, emme tarvitse tai halua perinteistä sähköuunia, mutta pikku-uuni on kyllä tarpeen, eikä vähiten kesähelteillä. Ensin en lotkauttanut korvaani airfryereille, hittilaitteita tulee ja menee, mutta kun moni kehui laitetta ja uunin vaihto tuli ajankohtaiseksi, ajattelin tutustua eri airfryereihin taustatyönä, ja yllätyin. Nyt kun meillä on airfryer, olen ajatellut, että hankkisin sellaisen, vaikka meillä olisi sähköliesikin. On se vaan niin näppärä ja toimiva laite! Lisäksi tietenkin ruoan vähärasvaisempi olomuoto on toivottava seikka.
Airfryerillä voi paistaa, paahtaa ja leipoa vähärasvaisempaa ruokaa. Meidän airfryerin valmistajan mukaan laite vähentää ruoan rasvapitoisuutta jopa 90% ja sen uskonkin, sillä ruoassa oleva tai siihen lisätty rasva poistuu keräinaltaaseen siten, ettei kypsennettävä ruoka ole ylimääräisen rasvan kanssa kosketuksissa. Airfryer on myös n. 1,5 kertaa nopeampi kuin tavallinen uuni, eli säästää siten myös sähköä jo senkin vuoksi, ettei käyttö yleensä vaadi esilämmitystä ja silloinkin kun reseptin myötä tarvitsee, se vie vain minuutin.