Säilötään kuivamalla
No niin! Mennään nyt vihdoinkin itse asiaan tämän yhteisen kimppapostausaiheen saralle. Aiheenamme tällä kertaa on siis kellarit ja säilöntä. Meillähän ei ole talossa kellaria, ei asuinkerroksen alla eikä pihallakaan maakellarina. Komea maakellari, kokonainen graniittikivitalo tosin oli, mutta se jäi aikoinaan tilan osituksessa tontin väärälle puolelle ja sijaitsee niin hankalassa paikassa, ettei siitä iloa olisikaan.
Meillä säilötään pikkelöimällä, hilloamalla, pakastamalla ja aina vaan enemmän kuivaamalla! Nyt kun helteet helpottivat, taisi armas kuivuri aineellistua piilostaan nopeammin kuin asteet painuivat mittarissa, ja lempeä surina on kuulunut tuvasta yöt pitkät.
Olen kirjoittanut muutamiakin juttuja sadon kuivaamisesta, joten laitan niihin vain linkit, mutta vilautanpa kuvina tällaista tämän vuoden ensikertalaisjuttua, koska sitä ei blogista vielä löydy.