Talousvinkkejä keittiöön
Laita useita marmorikuulia kattilaan, kun keität chilikastiketta, säilöttäviä tomaatteja, omenasosetta tai mitä tahansa sellaista, joka vaatii jatkuvaa sekoittamista. Keitoksen kiehuessa marmorikuulat liikkuvat jatkuvasti kattilan pohjalla, ja estävät keitoksen palamasta pohjaan.
Poista pohjaan palanut ruoka hankaamalla lämmintä astiaa suolalla. Laita astiaan tämän jälkeen lämmintä vettä, jossa on ruokasoodaa. Liota, pese ja kuivaa, ja kattilasi on jälleen puhdas!
Säilytä juuston loppupala tiiviissä lasipurkissa, ja juusto säilyy pitkään!
Säilytä myös leivänkannikat tiiviisti suljetussa lasipurkissa kunnes sinulla on riittävästi leipää tehdäksesi korppujauhoa. Kuivata leivät, laita ne kankaan sisälle ja kaulitse leivät korppujauhoksi.
Laita pala leipää keitinveden päälle keittäessäsi kukkakaalia tai kaalia, ja keittiösi ei tuoksu kaalille. Älä käytä kantta!
Laita grillihiilen pala jääkaappiin, ja voit huoleti laittaa jääkaappiisi sekä voimakkaasti tuoksuvia että helposti hajuja imeviä ruokia. Grillihiili neutralisoi ja poistaa hajuja.
Kun uppopaistat munkkeja tai donitseja, laita muutama kokonainen mausteneilikka öljyyn ja leivoksesi maistuu entistä paremmalta.
Munkit ja donitsit saa sokeroitua siististi laittamalla sokeria paperipussiin ja tipauttamalla munkit pussiin yksi kerrallaan. Ravista pussia ja ota munkki on sokeroitunut kauttaaltaan.
Kovaksi vatkattua kanananmunan valkuaista, johon lisätään soseutettua banaania, voi käyttää kermavaahdon sijaan. 1 banaani yhtä kananmunan valkuaista kohti.
Lisäämällä muutaman tipan sitruunamehua kermaan kermavaahtoa vatkatessasi, kermavaahto syntyy puolet lyhyemmässä ajassa.
Tee viilto perunan ympäri perunan keskeltä ennen kun keität perunoita kuorineen. Kuoret irtoavat tämän jälkeen keitetyistä perunoista helposti kahdessa osassa.
Halkaistessasi keitettyjä kananmunia, kasta veitsi kuumaan veteen aina ennen halkaisua. Näin veitseen ei tartu keltuaista.
Uuniperunat kypsyvät puolta nopeammin, kun keität niitä ensin 5 minuuttia. Myös maku on parempi!
Lämmitä rusinoita ennen kun lisäät ne kakkutaikinaan, ja rusinat eivät painu kakkutaikinan pohjalle.
Pese persilja aina lämpimällä vedellä. Kylmä vesi laimentaa persiljan makua.