Lainsäätäjillä tai -purkajilla kävi pieni lipsahdus tuolloin 1915, sillä 1300- ja 1400-luvun kuninkaalliset maalait humalan pakkokasvatuksesta kyllä kumottiin, mutta myöhemmin annetut vuoden 1734 pykälät unohtuivat. Voimaan jäi rakennuskaari(lain) 7. luku pykälineen, jossa määrätään edelleenkin kunkin talollisen ja tilallisen kasvattamaan vuosittain 40 humalaa, kunnes talolla on 200 humalasalkoa, ja ylläpitämään humalistoaan, eli humalatarhaansa huolella. Tässä edelleenkin voimassa olevassa laissa humalan kasvattamisen pakote on niin ankara, että jopa nimismies joutuu itse vastaamaan omakustanteisesti siitä, että joka torpan mailla humalasalot kurottelevat kohti taivasta köynnöksineen. Ihmekös tuo, ettei vallesmanni ole uskaltanut meillekään tulla humalatilannetta vajaaksi toteamaan!
1§. Jokaisessa talossa pitää olla humalisto, ja istuttakoon talonpoika joka vuosi hyviä juuria neljän kymmenen salon varalle, kunnes näitä tulee kaksisataa kokonaiseen taloon. Joka ei sitä tee, vetäköön sakkoa kultakin vuodelta talarin, ja istuttakoon kuitenkin niin kuin on sanottu.
2§. Nimismies pankoon syyskäräjissä syytteenalaiseksi sen, joka ei ole humalistoa näin istuttanut, ja ottakoon sakon ulos ennen Tuomaanpäivää. Jos nimismies sen laiminlyö, maksakoon itse sen sakon.