Viljelmästämme löytyvät vihannekset
Kiinalainen parsasalaatti, Wosun, on erityisesti Sichuanin aluella suosittu wokeissa käytettävä salaattikasvi, joka sisältää paljon C-vitamiinia. Sen makua kuvaillaan pähkinäiseksi ja parsamaiseksi, jälkimaussa on aavistus savuisuutta. Lehtiä syödään myös tuoreena salaateissa. Parsamainen varsiosa kannattaa kuoria ja sen voi nauttia wokkivihanneksena tai esimerkiksi höyryttämällä varsi parsojen tapaan. Esikasvatus maalis-huhtikuussa tai suorakylvö ulos touko-kesäkuussa. Siementä ei peitetä mullalla, sillä se itää valossa. Suosii puolivarjoista kasvatuspaikkaa.
Intiansinapiksi tai lehtisinapiksi kutsuttu punalehtinen Amsoi on värikäs ja aromikas, sinappisen makuinen lehtivihannes, jota käytetään usein salaateissa ja wokkivihanneksena. Esikasvatus huhtikuussa, suorakylvö kesällä. Lehdet ovat parhaimmillaan nuorina. Pitää puolivarjoisesta kasvupaikasta.
Komatsuna, eli japanilainen lehtisinappi on runsaasti kaliumia sisältävä lehtivihannes, jota käytetään usein wokeissa, keitoissa, pinaatin tapaan tai salaateissa. Komatsunaa voi myös pikkelöidä. Maku on nimensä mukaisesti sinappinen. Kylvetään suoraan kasvupaikalle touko-heinäkuussa. Suosii varjoisaa tai puolivarjoisaa ja kosteaa kasvupaikkaa. Kestää hyvin viileää ja satokausi jatkuukin usein pitkälle syksyyn.
Tatsoi on pinaattikiinankaali pak choin, eli paksoin rapea alalajike, jota käytetään tuoreena ja kypsennettynä, niin salaateissa, wokeissa, keitoissa kuin paistoksissa. Mausta löytyy aavistus valkosipulia ja sinappia. Esikasvatus huhti-toukokuussa, suorakylvö touko-heinäkuussa. Pitää auringosta, sietää kylmää hyvin, joten satokausi on pitkä.
Kiinanretikka, joka tunnetaan myös nimellä vesimeloniretiisi, on erityisen kaunis, sisältä pinkki, makeahko ja mieto retiisilajike, joka soveltuu salaattien lisäksi myös pikkelöintiin. Kylvetään harvakseen touko-kesäkuussa riittävin kasvuvaroin, sillä retiisit ovat melko kookkaita, halkaisijaltaan jopa 9 cm kokoisia.