Tyypillisten katajanmarjoilla maustettujen riistaruokien sijaan nelihenkinen makuraatimme maisteli tällä kertaa:
Shuba-salaattia katajanmarjasillillä & paahdettuja ruisleipäviipaleita
Sieni-katajanmarja Wellingtonia & puolukkahilloa
Katajanmarjalohta, peruna-piparjuurisosetta & katajanmarjavoita sekä vihreitä papuja
Katajanmarja-hunajavanukasta tyrnikastikkeella
Shuba katajanmarjasillillä
Shuba on alunperin ruotsalainen sillisalaattiresepti 1860-luvulta, mutta nimensä, kirjaimellisesti silliä turkistakin alla, se on saanut Venäjällä, jossa salaatilla on kansallisherkun status ja sitä syödään usein mm. uudenvuoden aattona. Shuba on lyhenne venäläisestä, sovinismin tuomitsevasta poliittisesta iskulauseesta.
Shubaan liittyy myös venäläinen kansantarina, jonka mukaan riehuviin asiakkaisiinsa kyllästynyt ravintoloitsija päätti kehitellä erityisen maukkaan reseptin, joka saisi asiakkaat niin hyvälle tuulelle, että he eivät enää rikkoisi ravintolan astioita ja interiööriä.
Shuba valmistetaan pilkotuista, keitetystä vihanneksista ja munasta sekä hyvästä sillistä ja majoneesista,
mutta yhtälailla Shubaan voi käyttää valmista punajuurisalaattia ja
perunasalaattia, joissa majoneesi on valmiina. Tässä versiossa sillinä
oli katajanmarjasilli.
Shuba-reseptejä on lukuisia erilaisia, mutta
yleisimmin salaatti koostuu punajuuresta, sillistä, munasta,
porkkanasta, perunasta ja sipulista, joita kasataan myöhemmin
käännettävään astiaan vuorotellen majoneesin kanssa siten, että punajuuri on kerroksista ylinnä.