Ruususokeri
Ruusut ovat myrkyttömiä, mutta elintarvikekäytössä tulee käyttää ainoastaan puhtaassa paikassa kasvaneita ruusuja, joita ei ole ruiskutettu haitallisilla torjunta-aineilla.
Itse teen ruususokerin siten, että kerään n. 8 monikerroksista ruusua ja laitan niiden puhtaat terälehdet tehosekoittimeen n. 2,5 dl sokeria kanssa. Jauhan sokerin ja terälehdet massaksi, jonka kaavin kulhosta ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Tämän jälkeen siirrän seoksen kuivuriin leivinpaperillaan. Sokerin voi kuivata ilman kuivuriakin (esim uunissa 50C n. 2-3h), mutta suosittelen kuivurin käyttöä, sillä hitaasti omillaan kuivuessaan ruusun nesteillä on taipumus muuttua tunkkaiseksi, joka vaikuttaa ruususokerin makuun ja maun säilyvyyteen myöhemmin. Parin viikon kuluttua ruususokerin maku voi muistuttaa halpaa ruusuparfyymiä, jos kuivatusvaihetta ei ole tehty kunnolla ja sokeri on saanut olla kosteana liian kauan.
Jos käytössä ei ole kuivuria, käytä uunia tai mikäli ilma on lämmin (eikä kostea) anna sokerin kuivahtaa liinalla peitettynä kunnes sokeri on jälleen kovaa, esimerkiksi yön yli. Tämän jälkeen sokeri ajetaan uudelleen tehosekoittimessa ja kuivataan lisää tarpeen mukaan. Jos kuivatus on tehty kuivurilla, jatkokuivatusta ei tarvita. Nopeasti kuivatussa, terälehtineen ajetussa ruususokerissa maku säilyy suloisena ja pitkään.