Pieniä nokkosen lehtiä voi toki kerätä koko kesän ajan vaikka suuret lehdet muuttuvatkin kasvaessaan kitkeriksi, mutta silloin kun nokkonen alkaa tuottaa siemennorkkojaan, ollaan todellisen superruoan äärellä! Nokkonenhan sisältää mm. aminohappoja, kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, fosforia, seleeniä ja sinkkiä sekä folaatteja, riboflaviinia, A-, B-, C-, E- ja K-vitamiinia ja näitä kaikkia esiintyy moninkertaisesti juurikin nokkosen siemenissä ja siemennorkoissa.
Sen lisäksi, että nokkonen sisältää runsaasti elimistölle hyödyllisiä ravinteita, nokkosta on käytetty iät ja ajat monen vaivan hoitoon, kuten nivelkipuihin, anemiaan, ruuansulatusvaivoihin, korkeaan verenpaineeseen, sappikiviin, alentuneeseen vastustuskykyyn, väsymykseen ja uupumiseen sekä muistiongelmiin. Lisää nokkosten terveysvaikutuksista voi lukea vaikkapa Arctic Warriorsin kotisivuilta. Mainitaan vielä, että Allergia.fi:n mukaan nokkosesta "on tunnistettu ainakin seitsemän erilaista anti-inflammatorista ja/tai anti-allergeenista yhdistettä. Nokkosen anti-inflammatoristen yhdisteiden kliinisiin vaikutuksiin kuuluvat mm. nenän limakalvojen turvotuksen väheneminen, verenpaineen lasku ja ihotulehduksen lievittyminen."