Kirjan ohjeet ovat selkeitä ja kuvitettu siten, että jälkikasvatus onnistuisi mahdollisimman hyvin. Kirja tarjoilee myös lajikohtaisissa esipuheissaan tietoa mm. kasvin ravintoarvosta ja historiasta, ja lajikohtaisissa loppusanoissa vielä miten jatkokasvatettua kasvia voi hyödyntää.
Kirjan näkökulma on ekologinen ja itse tuotettujen vihannesten kasvatukseen kannustava. Kirjassa puhutaan kaupan vihannesten elämän jatkamisesta ikkunalaudalla, mutta kirjassa sanotaan myös, että esimerkiksi kaupasta ostetun bataatin tai piparjuuren voi myöhemmin säiden salliessa
viedä kasvamaan omaan puutarhaan. Koska kirjan käännös on varmaan tehty suoraan, mitään kirjaan lisäämättä, on kuitenkin lukijana mainittava, että ruokavirasto, joka Suomessa edistää ja valvoo myös ekosysteemimme vakautta mm. kasvitautien ja -tuholaisten osalta (kasvinterveys.fi), ei missään tapauksessa suosittele käyttämään ruokakaupasta ostettujen kasvisten kuten bataatin (tai minkään muunkaan) vientiä puutarhaan tai kasvihuoneeseen, kuten ei myöskään ruokakaupasta ostettujen kasvisten siementen käyttöä puutarhassa. Kaikkiin mainittuihin liittyy huomattavia riskejä sekä omalle puutarhalle että maataloudellemme sekä ylipäätään ekosysteemillemme. Se mikä elintarvikkeesta jatkokasvatetaan sisällä, pidettäköön sisällä!