Summa summarum
Parikin lukijaamme on suositellut meille tässä
vuosien aikana vakuumikonetta ja ymmärrän hyvin miksi. Laite on sanalla
sanoen hyödyke. Suosittelenpa siis minäkin!
Kaikenlaisten turhien laitteiden maailmassa on ihanaa tutustua laitteeseen, jolle on paljon käyttöä. Me olemme laitenuukia, eikä turhia laitteita haluta kaappeihin. Tästä vakuumikoneesta ei ole kuin hyvää sanottavaa. Tuo Marjukan, vain reilun kilon painoinen vakuumikone on kooltaan kompakti ja käytössä sähkösäästeliäs. Energiaa se käyttää vain 0,15 kWh ja imutehoa on kuitenkin 11 litraa minuutissa. Laite on monikäyttöinen, säästää aikaa, tilaa ja rahaa vuoden ympäri. Koska vakuumikone pakkaa elintarvikkeet napakasti normaalia pienempään tilaan, tarjouksia voi hyödyntää entistä paremmin ja tyhjiöpakkaamisen suoman pidennetyn säilyvyyden vuoksi hävikin määrä vähenee. Samalla säilöttyjen elintarvikkeiden säilöntälaatu on astetta paremmalla tolalla aromien osalta.
Ehkäpä jonain päivänä testailen vielä sous vide -kypsennystäkin, mikä kieltämättä tekee ruoasta upeaa, mutta on kuitenkin ehkä omaan makuuni hieman turhan hifistelevää lämpömittarin kanssa seurailua. Joka tapauksessa nuo Marjukan vakuumipussit ovat sellaista kestävää materiaalia, että ne sietävät niin pakastamisen, mikrossa käyttämisen kuin kuumakypsennyksenkin 70 asteeseen saakka, joten sous videily on mahdollista. Toistaiseksi kuitenkin nautin vain sadon ja tarjousten säilönnästä, harvemmin käytettävien, avattujen tuotteiden jatkosäilytyksestä ja kotivaran parannetusta säilyvyydestä vakumoinnin myötä.