Kuvan vihreä seos on yrttejä, öljyä ja voita, punaiset ovat ylijäämäpunaviiniä, johon olen lisännyt valmiiksi mustapippuria. Punaviinikuutioita käytän yleensä tiettyjen pataruokien maustajana.
Yrttikuutioita kannattaa tehdä erilaisilla yrteillä ja lisukkeilla aina sen mukaan, mikä niiden käyttötarkoitus on. Esimerkiksi kalalle yhdistelmää, jossa on sitruunamehua, tilliä, lehtipersiljaa ja sipulinvarsia.
Kuvissa olevat yrttikuutiot sopivat moneen perusruokaan, mutta niillä syntyy myös kiireisten päivien
maistuva pasta-annos edellisen päivän ylijäämäpastasta: kuutio tai kaksi yrttiherkkua lautaselle, nopea lämmitys
mikrossa kunnes kuutiot sulavat, lisää pasta, sekoita kunnolla ja lämmitä annos. Ruoka
ei vaadi lisukkeeksi kuin hyvää parmesaania tai fetarouhetta.
Tänä vuonna aion tehdä runsaasti erilaisia yrttikuutioita yrttien kuivattamisen lisäksi. Pakkanen säilöö yrttien maut hyvin ja kuutioiden rasvan vuoksi ruoka ei usein kaipaakaan muuta rasvaa. Paistamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, etteivät yrtit pala. Pidempään pannukypsennykseen kannattaakin käyttää ensin muuta paistoöljyä ja lisätä yrttikuutio vasta hieman myöhemmin viimeistelemään ruoan aromeillaan.